Instagram'a özel fırsatlar için Takip Et!

Sıkça Sorulan SorularS.S.S.

Neden Ney Yağı Kullanırız?

  1. Neyler, içerisine üflenen nefese bağlı olarak, yüksek oranda neme maruz kalır. Bu nem zamanla, küf mantarlarının oluşumuna neden olur. Eğer ki bu mantarların çoğalmasını engellemek adına gerekli adımlar doğru atılmazsa, ney kullanılmaz hale gelir. Bunun içindir ki neyzenler, belli aralıklarla neylerini yağlarlar ve küf oluşumunu engellemeye çalışırlar.
  2. Neyi yağlamanın tek amacı küf oluşumunu engellemek değildir elbet. Sazlıkta, yani sulak bir ortamda yetişen kamışın, doğal ortamından koparılması ve akabinde kurutulması sonucu üretilen neylerde karşılaşılabilecek en büyük sorunlardan biri de neyin çatlamasıdır. Neyi yağlamanın önemli bir amacı da bu çatlamaya engel olmak ve neyin ömrünü uzatmaktır.
  3. Bir diğer kullanım amacı da; ağızdan ney içerisine kaçan yemek artıklarını veya havada uçuşan ve ney içerisine yapışan çok küçük partiküllerin ney içerisinden yağ yoluyla atılmasını sağlamaktır.

Neden Plene Ney Yağı Kullanmalıyız?

Çünkü; bu özel yağ, ney için özel olarak üretilmiş olup, mevcut yağlar arasında neye en uygun üründür.

Bu Yağı Farklı Kılan Özellikler Nelerdir?

1.) Küflenmeye karşı Antifungal özellik en yüksek seviyeye çıkartıldı.

Antifungal özellik Küf Mantartarlarının üremesine ve gelişimine engel olan maddelerdir. Neyin yağlanmasında, antifungal özellikli yağlar tercih edilmelidir.

Çayağacı Yağı (Melaleuca alternifolia) antifungal ve antiseptik özellige sahip uçucu bir yağdır. Ney için, uzun süreli kullanım gerekir.

2. Antioksidan özellik ilk kez bu kadar yüksek seviyelere ulaştı.

Antioksidanların yağlarda kullanım amacı yağlarınbozulmasınıasitliğinin artmasını, kısacası, oksidasyonunu engellemektirAntioksidanlar, insanların gıdai olarak da tüketiminde övülen ve desteklenen bileşenlerdir.

Doğal kaynaklı ve sentetik kaynaklı antioksidanlar bulunmaktadır. Ney yağımız, özellikle doğal antioksidan ile desteklenmiştir.

Yağın oksidasyonu sonucu yağın fiziksel ve kimyasal özellikleri değişir. Oksidasyon ile oluşan yan ürünler de ney yapısına zamanla zarar vermeye başlar. Yağın akışkan özelliği değişir. Yüksek peroksit değerleri, neyin iç yüzeyinde ciddi hasarlar meydana getirir.

Antioksidan özelliği keşfedilen birçok madde vardır. Bu maddelerin bir kısmını vücudumuz kendisi, bir savunma sistemi olarak üretir. Antioksidanların çoğu, meyve ve sebzelerde doğal olarak bulunur. Bizim de yağımızda kullandığımız çayağacı yağı bitkisel kökenli antioksidandır. Bu antioksidanların yağlarda kullanımının herhangi bir yan etkisi yoktur. Tam aksine sağlığa faydaları konusunda kanıtlanmış pek çok bilimsel çalışma vardır.

3. İlk Vitamin Takviyeli Ney Yağıdır.

Hem antioksidan özelliği üst düzeye çıkarmak hem de neyi çatlamaya karşı korumak adına vitaminleri devreye soktuk.

4. Ney yağımız, ney için ideal viskozitede geliştirildi.

Viskozite, sıvı özellikteki maddelerin akış özelliğini ifade eden bir terimdir.

Neyde yağlama yaparken; bizim tercihimiz, hem iç yüzeye tamamen ulaşabilecek viskoziteye sahip yağı geliştirmek hem de kullanılan yağın ney içerisinde yapış yapış bir kalıntı bırakmasını engellemek. İşte bu noktada kullanacağınız yağ bu noktada da en üst düzey yağ.

Ney otantik bir saz olabilir ama bu bizim bilimden ve Ar-Ge gerektiren çalışmalardan uzak kalmamız için sebep değildi. Yaptığımız çalışmalar hem ney üfleyenlerin sağlıklarını korumak hem de neylerin ömrünü uzatmak adına yapılmış, uzun uğraşlar sonucu başarıya ulaşmış, çok özel bir çalışmanın ürünü. Umarız ki geniş kitleler bu ürünle buluşur ve anlatmak istediklerimizi bizzat tecrübe ederler.

Uzun bir AR-GE çalışması sonucunda, alışılagelmiş tüm yağlarların sahip olduğu fayda-zarar ilişkileri analiz edilerek, en yüksek fayda ve an az zarar sonucuna ulaşılan bu ürünü tercih etmemeniz için hiç bir sebep yok.

Antiseptik olmayan yağları neden kullanmamalıyız?

Geleneksel olarak kullanılan Badem, Susam vb. yağlar, neyin içerisinde yapışkan bir kalıntı bırakarak; toz, tüy ve havada uçan partiküllerin neyin içerisinde birikmesine sebep olmaktadır. Bu da hem neyin akordunu etkilemekte hem de neyin ömrünü kısaltmakadır. Ayrıca küf gelişimine ortam hazırlamakla kalmayıp, dayanılmaz kötü kokulara sebep olmaktadır.